Forretningsudvikling

Superwood A/S vil kunne dokumentere sin bæredygtighed

Superwood A/S i Hampen producerer miljøvenlig facadebeklædning i træ. Gennem projektet Rethink Business – Fokuseret Værdikædesamarbejde vil Superwood skabe mere synlighed om deres bæredygtige indsats og produkt gennem en højere grad af uvildig dokumentation. Som et resultat af projektet går virksomheden efter at få en EPD (Environmental Product Declaration) og en Cradle to Cradle certificering.

Petersholm vil udvikle deres bæredygtige Bed & Breakfast og går efter Den Grønne Nøgle

Petersholm i Odder er et community, som primært fungerer som Bed & Breakfast, hobbylandbrug og terapicenter. Ved at deltage i projektet Rethink Business – Fokuseret Værdikædesamarbejde har Petersholm fået kortlagt sin status og udviklet en plan for sin bæredygtige indsats samt en ny forretningsmodel med en forbedret økonomi. Konkret vil Petersholm bl.a. arbejde med at opnå en certificering efter den Grønne Nøgle.

Tindskard ApS satser på kromfri garvning af fiskeskind

Tindskard ApS har deltaget i Region Midtjyllands projekt Rethink Business – Fokuseret Værdikædesamarbejde. Gennem projektet har virksomheden fået inspiration til at reducere energiforbrug og transport samt udvikle nye kromfri garvemetoder til fiskeskind. Virksomheden har også fået støtte til salgsudvikling og er kommet i dialog med nye, potentielle kunder i andre brancher.

ELSK vil sætte nye standarder i modebranchen

ELSK vil sætte nye standarder for bæredygtighed i modebranchen bl.a. ved at producere tøj i recyclede og upcyclede materialer og forbedre sin kommunikation og transparens. Det er nogle af resultaterne af, at ELSK ApS i Hanstholm har deltaget i Region Midtjyllands projekt Rethink Business – Fokuseret Værdikædesamarbejde.

Højer Møbler sikrer genbrug af brugte skolemøbler

Højer Møbler A/S i Vester Hassing har deltaget i Region Midtjyllands projekt Rethink Business – fokuseret værdikædesamarbejde med gode resultater. Virksomheden har bl.a. fået fastlagt en definition på og en køreplan for sit videre arbejde med bæredygtighed og er blevet mere fokuseret i sin indsats. Endvidere har virksomheden udviklet en ide til en ny forretningsmodel Aktivér det du har.

Linatech A/S blev en mere bæredygtig maskinbygger og underleverandør

For maskinfabrikken Linatech A/S i Kjellerup har deltagelse i Region Midtjyllands projekt Rethink Business – fokuseret værdikædesamarbejde givet indsigt og gode ideer til at udvikle virksomheden i en mere bæredygtig retning. Læs om Linatechs indsats og resultater med projektet.

Abrella fik fokus på genanvendelse af brugte paraplyer

Abrella er en deleøkonomisk virksomhed med salg af paraplykoncepter til forretningsdrivende, der stiller paraplyerne gratis til rådighed for deres kunder. Gennem Region Midtjyllands projekt Rethink Business – fokuseret værdikædesamarbejde fik virksomheden gode ideer til genbrug af brugte paraplyer og deres videre indsats. Læs om indsats og resultater med projektet.

Procesorienteret ledelsessystem ved Gabriel A/S giver stor strategisk værdi

Tekstilvirksomheden Gabriel A/S i Aalborg har arbejdet systematisk med strategi-, kvalitets- og procesudviklingen siden slutning af 1980’erne. I denne artikel over 2 dele, som begge er udgivet i magasinet Kvaliteten (udgives af Dansk Forening for Kvalitet, DFK) fortælles om virksomhedens arbejde med udvikling af ledelsessystemer gennem de sidste 28 år, og hvordan dette har understøttet virksomhedens strategiske udvikling og økonomiske resultater.

Strategiudvikling skal vende nedtur ved PN Beslag A/S

PN Beslag A/S i Brønderslev har haft nogle hårde år, men en turn around med en ny bestyrelsesformand, adm. direktør og strategiudvikling giver fornyet håb for fremtiden. Læs om strategiprocessen ved PN Beslag A/S, som har involveret en bred kreds af chefer og ledere, hvilket har gjort strategiudviklingen til en fælles proces.

Vækst gennem nye forretningskoncepter – Intego A/S fik 2 nye koncepter

Udvikling af nye forretningskoncepter kan være med til at øge virksomhedens produktportefølge og omsætning. Læs om Intego A/S’ gode erfaringer med udvikling af to nye forretningskoncepter.

Topkundestrategien skaber vindere – Plus Pack A/S fik fordoblet omsætningen

I et presset marked er salgsindsatsen afgørende. Forøg salget gennem en topkundestrategi.
Se hvordan Plus Pack A/S øgede omsætningen med 50% over 2 år.

Lean audit ved Alfa Laval Operations sikrer succes med Lean

Mange virksomheder arbejder med Lean i disse år. En af de store udfordringer er at sikre implementering og opfølgning på indsats og resultater. Læs om hvordan Alfa Laval Operations sikrer succes med deres globale Lean indsats gennem anerkendende Lean audits.

Udflytning og vidensoverførsel – Trelleborg Hadsten A/S fik hjælp

Med udflytning af produktionen følger et stort behov for vidensdokumentation og overførsel.
Læs her om hvordan Trelleborg Hadsten A/S fik dokumenteret og overført sine 120 processer.

Tavlemøder skaber øget produktivitet ved Rose Poultry A/S

Mange organisationer arbejder i disse år med Lean for at øge kundeværdi og produktivitet.
Hør nærmere om, hvordan Rose Poultry A/S, Skovsgaard øgede produktiviteten med op til 20 % gennem indførelse af tavlemøder.

Værdiskabende audit fjerner driftsforhindringer ved Natur og Vej Service

Mange virksomheder får for lidt værdi ud af deres interne audit. Revitaliser audit ved at indføre værdiskabende audit, og få værdifuld inspiration til virksomhedens udvikling. Læs om de gode erfaringer ved Natur og Vej Service i Aarhus.

Nyt samarbejde med EPEA om C2C

Vi har sammen med Gabriel A/S indgået samarbejde med EPEA Hamburg (Michael Braungart) om at tilbyde Cradle to Cradle (C2C) rådgivning til danske virksomheder. Gabriel er den første danske virksomhed, der har opnået en Cradle to Cradle-certificering. Læs nærmere om samarbejdet og certificeringen.