Workshop – Ny frivillig ESG-standard for SMV’er

Workshop - Ny frivillig ESG-standard for SMV'er

Vi tilbyder ½-1 dags workshop, hvor I får viden om EU’s nye frivillige standard for ESG-rapportering i SMV’er (forkortet VSME ESRS), som blev publiceret af EFRAG (i udkast) i januar 2024 og som forventes at foreligge i endelig udgave medio 2024.

SMV-virksomheder kan i dag udgive bæredygtigheds-/ESG-rapporter uden at opfylde en standard herfor, men vi forventer at den nye standard vil blive rettesnoren for kvalificerede ESG-rapporter i fremtiden, da den kvalificeret vil understøtte større virksomheders ESG-rapportering.

Standarden indeholder en række krav og vejledninger til forståelse og rapportering vedr. virksomhedens kravopfyldelse samt flere bilag fx en liste over bæredygtighedsforhold, der kan bruges til inspiration.

Standarden er med sine 56 sider langt mere overkommelig for SMV’er at forholde sig til end de 12 obligatoriske ESRS-standarder for de store virksomheder, som er omfattet af CSRD-direktivet. Samtidig fylder standardens kravafsnit kun 15 sider, så det kan klart anbefales at sætte sig ind i den nye standard.

Kom I gang med ESG-arbejdet nu før I bliver presset til det af jeres kunder, banker eller andre forretningsforbindelser. Samtidig kan I signalere overfor jeres kunder og andre interessenter, at I tager jeres samfundsansvar alvorligt.

 

Formål

Formålet er at klæde jeres ledere og medarbejdere på til at kunne arbejde med ESG ud fra kendskab til og forståelse af kravene i den nye frivillige ESG-standard for SMV’er.

Workshoppen giver en grundlæggende introduktion til ESG, samt gennemgår væsentlige områder i den nye standarder, herunder de 3 rapporteringsmoduler med oplysningskrav, dobbelt væsentlighedsanalyse for fastlæggelse af væsentlige bæredygtighedspunkter mm.

 

Indhold

Workshoppen på 1 dag omfatter typisk følgende temaer og opgaver, der tilpasses jeres behov fx hvis I ønsker en ½-dags workshop. Alle opgaver tager afsæt i jeres virksomhed.

 • Intro til ESG og jeres strategiske forretningsmuligheder
 • Opgave - hvorfor være proaktiv på ESG?
 • Intro til ny, frivillig standard for ESG
 • Opgave – hvilke gains og pains ser I med ESG-standarden?
 • Basiskravene i den nye standard
 • Opgave – hvad er vores status i.f.t. de 12 basale oplysningskrav?
 • Hvordan gennemføres en dobbelt væsentlighedsanalyse?
 • Opgave – hvad er væsentlige bæredygtighedspunkter hos os?
 • Yderligere krav i den nye standard
 • Opgave – hvordan kan vi rapportere om vores ESG-indsats?
 • Hvordan komme i gang med ESG i egen virksomhed?

 

Målgruppe

Workshoppen henvender sig til alle SMV-virksomheder, der ønsker viden om den nye frivillige ESG-standard for SMV’er.

 

Link

Læs mere om

 

Kontakt

Kontakt os for nærmere information eller et uforpligtende møde på tlf. 4027 8657 eller