Miljø, energi og arbejdsmiljøledelse ved Aarhus Kommune

Miljø, energi og arbejdsmiljøledelse ved Teknik og Miljø, Aarhus Kommune!

Flere og flere kommunale virksomheder, institutioner og forvaltninger indfører miljø- eller arbejdsmiljøledelse for at sikre fokus på og systematik i indsatsen for at reducere egne miljø- eller arbejdsmiljøpåvirkninger.

Teknik og Miljø, Aarhus Kommune har taget skridtet fuldt ud. Som det første sted i landet arbejdes integreret med miljø-, energi- og arbejdsmiljøledelse i et fælles miljø-, energi- og arbejdsmiljøsystem (kaldet MEA-system).

Teknik og Miljø består af et ledelsessekretariat, en fællesadministration samt 7 forvaltninger, herunder myndighedsforvaltningerne Planlægning og Byggeri, Trafik og Veje samt Natur og Miljø. Endvidere driftsforvaltningerne AffaldVarme Aarhus, Natur og Vej Service, Aarhus Brandvæsen samt endomsforvaltningen, ialt ca. 1200 medarbejdere

- Det blev i 2008 besluttet, at Teknik og Miljø i Aarhus Kommune skulle miljøcertificeres inden udgangen af 2010, og at hele kommunen skulle arbejdsmiljøcertificeres, fortæller projektleder Michael Troelsen, Ledelsessekretariatet. - Samtidig har Aarhus Kommune et overordnet mål om, at kommunen som bysamfund skal være CO2-neutral i 2030, så vi ønskede også at indføre energiledelse, tilføjer Michael Troelsen.

- Vi valgte at samarbejde med Milestone Pro om at udvikle og iværksætte et fælles, integreret MEA-system, da vi tidligere har fået god hjælp fra Milestone Pro til et pilotprojekt, som for ca. 5 år siden resulterede i en miljø- og arbejdsmiljøcertificering af et mindre område, fortsætter Michael Troelsen.

Det fælles MEA-system har været udgangspunktet for, at den enkelte forvaltning har tilpasset og indført MEA-systemet i praksis samt blevet certificeret i løbet af 2010. Det færdige system er brugervenligt og fremtidssikret, så den enkelte forvaltning senere kan anvende det som platform til at videreudvikle ledelsessystemet, f.eks. indføre kvalitetsledelse, forbedre sin målstyring eller sine forretningsprocesser m.v. efter eget valg.

- Vi har fået kompetent støtte fra Milestone Pro til arbejdet med MEA-systemet, lige som Milestone Pro har forestået kompetenceudvikling og har været med til at sikre, at vore tidsplaner blev overholdt. - Vi er meget glade for den professionelle sparring, vi har oplevet fra deres side, slutter Michael Troelsen.

Link

Læs mere om:

Kontakt

Kontakt os for nærmere information eller et uforpligtende møde på tlf. 4027 8657 eller . Læs evt. mere på www.milestone-pro.dk

michael

Projektleder Michael Troelsen
Teknik og Miljø, Aarhus Kommune
www.aarhuskommune.dk