Sikkerhedskvalitetssystem (SKS) og arbejdsmiljøledelse

Sikkerhedskvalitetssystem (SKS) og arbejdsmiljøledelse ved Styropack A/S

Virksomheder, der udfører autorisationskrævende elinstallationsarbejde, skal indføre og vedligeholde et SKS-system (SikkerhedsKvalitetsstyringsSystem) for at opnå og opretholde en virksomheds­autorisation. SKS-systemet skal opfylde Økonomi- og Erhvervsministeriet bekendtgørelse nr. 1522, og skal godkendes og overvåges af godkendte kontrolinstanser f.eks. et certificeringsorgan.

En del industrivirksomheder, der tidligere selv har udført autorisationskrævende elinstallationsarbejde, har som følge af disse myndighedskrav valgt at stoppe med dette arbejde, fordi kravene til SKS-systemet opfattes som omfattende og lidt uoverskuelige. Det behøver dog ikke at være tilfældet, - det er et spørgsmål om en kvalificeret fortolkning af kravene i.f.t. egen situation, og så i øvrigt indarbejde SKS-systemkravene i andre ledelsessystemer, som virksomheden måtte have inden for f.eks. kvalitet, miljø eller arbejdsmiljø.

Styropack A/S valgte således at udvikle og indføre eget SKS-system, samt integrere det med virksomhedens eksisterende arbejdsmiljøledelsessystem, som alligevel stod foran en opgradering til den nyeste udgave af OHSAS 18001.

Styropack A/S udvikler og producerer emballager, halvfabrikata og andre løsninger af EPS (Ekspanderet PolyStyren) og beslægtede skumplastprodukter.

Produktionschef Bruno Ringgaard fortæller:

- Vi havde sidste år behov for hurtig hjælp til at udvikle et sikkerhedskvalitetsstyringssystem (SKS), da Sikkerhedsstyrelsen var kommet med nye krav til virksomheder, der selv udfører autorisationskrævende elarbejde. Endvidere skulle vi opgradere vores arbejdsmiljø­ledelsessystem til OHSAS 18001:2008.

Han fortsætter: - Vi fik kontakt med Milestone Pro, som foreslog, at vi i første omgang udbyggede vores arbejdsmiljø­ledelses­system med SKS til et integreret arbejdsmiljø og SKS-system. Dette valgte vi at gøre. Efterfølgende kan vi så videreudvikle systemet til et strategisk ledelsessystem, der også kan omfatte miljø- eller kvalitetsledelse.

Han tilføjer: - Milestone Pro har været en god støtte i at få opdateret arbejdsmiljødelen og få opbygget et meget enkelt og ubureaukratisk SKS-system, hvilket især vores vedligeholdelsesafdeling er meget glade for.

- Vore projektmål blev nået inden for tidsrammerne og til vores fulde tilfredshed, slutter Bruno Ringgaard.

Link

Læs mere om:

Kontakt

Kontakt os for nærmere information eller et uforpligtende møde på tlf. 4027 8657 eller . Læs evt. mere på www.milestone-pro.dk

bruno

Bruno Ringgaard
Produktionschef, Styropack A/S
www.styropack.dk