LS Net ApS

LS Net - Nyt ledelsessystem og ny grøn forretningsmodel ved LS Net

Vi besluttede sidste år, at vi ville udvikle og indføre et kvalitets- og miljøsystem, og få det certificeret efter ISO 9001 og ISO 14001. bl.a. på baggrund af kundekrav.

Desuden havde vi et ønske om, at få den store personlige viden, der ligger ved ledelse og medarbejdere, fx om vores processer, gjort til almen organisatorisk viden, så vi får fastholdt og delt den nødvendige viden i virksomheden. Vi lagde desuden stor vægt på, at vi ville have et brugervenligt og enkelt kvalitets- og miljøsystem, der passede til os.

Vi har indsamlet miljødata og beregnet klimadata for virksomhedens energi- og ressourceforbrug som led i arbejdet med opbygning af kvalitets- og miljøsystemet. Det var en øjenåbner, da vi fandt ud af, at ca. 96 % af vores CO2-udledning kommer fra vores materialeforbrug, hvorfor vores nye miljømål primært har fokus på materialeforbruget.

Vi er meget stolte af vores certificeringer, og at vi fik stor ros af certificeringsorganet for vores gode system og blev certificeret uden anmærkninger. Desuden havde de mange gode bæredygtige tiltag, vi i løbet af projektet havde drøftet med vores konsulent medført, at vi gerne ville udvikle en ny, grøn forretningsmodel for at opnå nogle nye, forretningsmæssige muligheder.

Vores primære fokus er at videreudvikle et af vores hovedprodukter, så det kan produceres i polypropylen (PP) i stedet for det nylon, som vi køber i dag. Dermed kan vi spare ca. 80 % af produktets nuværende CO2-udledning.

Vi har været glade for vores samarbejde med vores konsulent. Han har med sikker hånd og god inspiration hjulpet os med at opbygge et ledelsessystem, som vi ønskede det med fokus på enkelthed og brugervenlighed og samtidig bidraget positivt til udvikling af vores nye, grønne forretningsmodel.

Vi kan derfor varmt anbefale Milestone Pro til andre, der ønsker at udvikle et ledelsessystem eller en grøn forretningsmodel.

 

Læs evt. mere om projektet i artiklen "Nyt ledelsessystem og ny grøn forretningsmodel ved LS Net".

 Niels Damgaard, Adm. direktør for LS Net ApS

www.lsnet.dk